Ecologische producten

Op de tuinderij wordt op ecologische wijze geteeld.  Voor ons betekend dit ‘met respect voor het natuurlijk evenwicht’. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen wordt voorkomen door te kiezen voor resistente rassen, vruchtwisseling, gezonde grond en diversiteit. Waar mogelijk wordt biologische bestrijding toegepast bijvoorbeeld door oorwormen, lieveheersbeestjes, uilen, torenvalken, egels en koolmezen. Onkruid wordt met de hand of machinaal bestreden. De plant afstand is ruim om planten licht en lucht te geven en ze op deze wijze gezond te houden.

De basis van ecologisch tuinieren is een gezonde bodem. De eerste jaren van de tuinderij is vooral aandacht besteed aan bodem verbetering door middel van opbrengen compost, vaste mest en lavagruis.

De gehele tuinderij is omsloten met een houtwal van heesters, struweel struiken en bomen.  De houtwal geldt als windvang en als verblijf en foerage plaats voor verschillende insecten en dieren.

De ecologische groenten en fruit zijn te verkrijgen op Wilma's terras en in onze verkoopkar aan de Monsigneur Smetsstraat 14 te Dommelen. Op deze website zie je het aanbod van seizoens producten welke we momenteel aanbieden. Wilt U een product bestellen stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groentepakket

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
 

{{ product.title_nl }}

{{ product.description_nl }}