Groenten Velden

Wij kweken alle groenten op ecologische wijze. Dat wil zeggen we gebruiken geen pesticiden en geen kunstmest. Om voor de planten schadelijke insecten te bestrijden gebruiken we natuurlijke vijanden zoals een lieveheersbeestje tegen de luizen en een koolmeesje tegen rupsen. Voor bemesting gebruiken we compost en koemest uit een potstal. Het onkruid bestrijden we met de schoffel.

We hebben een foliekas van 160m2 waar we alle planten zelf zaaien en opkweken van biologische zaden. In het voorjaar verkopen we moestuinplanten zoals aardbeien, tomaten, courgettes, komkommer, pepers en punt paprika. Na de verkoop planten we de foliekas vol met tomaten, punt paprika's, pepers en komkommers.

groenten1
groenten1
groenten1
groenten1

Een belangrijk kenmerk van ecologisch tuinieren is diversiteit creeren. Dit doen we door middel van vele soorten groenten te kweken. In 2021 hebben we meer dan 55 verschillende groenten gekweekt. Ook hebben we diversiteit in onze struiken en kruiden. Hierdoor hebben we ook een grote diversiteit in insecten op onze tuinderij.

Ook belangrijk is de toepassing van vruchtwissel. Wij hebben een 6 jarige vruchtwissel cyclus, zoals gepropagandeerd door VELT.

Om het voor iedereen mogelijk te maken om de groenten te bewonderen hebben we brede graspaden aangelegd tussen onze 6 groenten velden. Al onze ecologische seizoensgroenten zijn te koop op Wilma's terras en in onze verkoopkar bij onze voorduer op Monsigneur Smetsstraat 14 te Dommelen.

groenten2
groenten2
groenten2
groenten2

Wil je meer weten dan is Jack of een van de vrijwilligers graag bereid uitleg te geven. Om het gehele verhaal over ecologisch tuinieren te horen is het best om een rondleiding te boeken. Dat kan bij Wilma en dan zal Jack je rondleiden en uitleg geven.