Ons verhaal 

De Weitens is ons familiebedrijf en bestaat uit 3 onderdelen. De ecologische tuinderij wordt geleid door Jack, Wilma's terras is wel duidelijk en de cabanas en camperplaatsen door Corinne.

Ons verhaal begint bij Cor Verouden en Dientje Verouden-Mikkers. In 1957 namen zij de boerderij van Jack Mikkers over. Zoon Jack besloot al vroeg dat hij de boerderij niet over wilde nemen en ging studeren in Utrecht. Jack was veel op reis voor zijn werk en Wilma wilde wat om handen hebben. Wilma houdt ervan om in de keuken te staan en verse taarten te bakken en gerechten te maken met verse ingrediënten. Daarom heeft ze in 2014 Wilma’s terras geopend in de siertuin van het woonhuis van Jack en Wilma met de intentie om na Jack’s pensioen het terras samen te voegen met Jack’s grote hobby, een Eco tuinderij. 

Na 35 jaar als geodeet voor Shell in vele landen gewerkt te hebben ‘kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan’ en zijn Jack en Wilma eind 2016 samen een ecologische tuinderij met thee terras gestart met als grootste drijfveren, duurzaam ondernemen, CO2 neutraal zijn maar boven alles altijd met respect voor de natuur. Begin 2018 is De Weitens een feit!

Steeds vaker kregen ze de vraag of gasten ook konden blijven overnachten op De Weitens? Dit zette hen aan het denken. Het idee werd omgezet in een plan en de gemeente verleende de vergunning. Begin oktober 2021 zijn er 6 vakantie huisjes (cabanas) geplaatst en 4 camperplaatsen aangelegd, in de walnotengaard van De Weitens. Maar wie gaat dit verder opzetten en beheren? Dat was voor dochter Corinne het moment om het roer om te gooien! Na bijna 10 jaar als inkoopster gewerkt te hebben, heeft ze haar vaste baan opgezegd om aan dit nieuwe avontuur te beginnen!  

Wij geloven dat De Weitens een bijzondere plek is en willen deze graag met jullie delen! 

Ons bedrijf

Ons bedrijf beslaat 5 hectare en bestaat uit:

  • Wilma’s terras is gesitueerd op de ecologische tuinderij. Hier serveren we verschillende huisgemaakte gerechten, bekijk onze menu kaart!
  • Kleine kruiden tuin, waar we onder andere een vers potje kruiden thee van zetten.
  • 7500 m2 boomgaard met meer dan 90 hoogstam en 65 laagstam fruitbomen (appels, peren, pruimen) en walnoten.
  • 7500 m2 moestuin met een diversiteit van groenten, bessen, frambozen en aardbeien.
  • 160 m2 foliekas voor de opkweek van moestuin plantjes en verbouwen van tomaten, pepers, komkommers en vroege groenten zoals sla.
  • 3000 m2 siertuin met meer dan 5000 planten en plantjes, struiken, heesters en bomen en 5 afzonderlijke terrasjes met en zonder schaduw.
  • 2000 m2 groenstrook met zeer diverse beplanting aan de West zijde.
  • 3 hectare walnotengaard met 9 rassen walnoten bomen, met daarop 6 cabanas en 4 camperplaatsen waar onze gasten kunnen overnachten.

Wij verkopen al onze zelf geteelde en zelf gemaakte producten direct aan de consument zoals: verse groenten en fruit, moestuin plantjes, jam, honing en fruitsappen. Op Wilma's terras worden deze verschillende producten allemaal verwerkt in het heerlijke gebak en de lunch gerechten.

Vrijwilligers

We werken uitsluitend met vrijwilligers op De Weitens. Op deze manier kunnen we deze ecologische oase in stand houden. Heb je interesse om ons te helpen als vrijwilliger meldt je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we maken snel een afspraak!

vrijwilligers
vrijwilligers

Verbinding met De Weitens ♡

Om mezen naar onze tuinderij te lokken hangen we zoveel mogelijk mezenkastjes op. Wil je, je verbinden aan onze prachtige plek of een origineel cadeautje weggeven, dan kun je door middel van een eenmalig bedrag van 15 Euro een nestkastje sponsoren. Je kunt dit bespreken met Wilma of Jack, dan schilderen we er een naam naar keuze op en mag je er zelf een plekje voor uitzoeken op tuinderij. Het is een verbinding met de ecologie van De Weitens. 

Nestkast